lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pakinaperjantain haaste 224. Lumi

 Lumihoito kuin kofeiini


- Se oli ihanaa. Niskasta alas valuva lumi sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Hartiat rentoutuivat ja tunsin melkein nousevani ilmaan. Ihmeellistä, miten paljon yksi kourallinen niskasta puseron alle työnnettyä lunta saa aikaan, Mari kiittelee paikuttaen tarmokkaana näppistään.
- Uskon, että kahvitauon korvaaminen lumipesulla piristää kofeiinia enemmän, sanoo vielä hetki sitten työpöytänsä ääressä nuokkunut nuori mies.
- Idea lumihoidoista työyhteisön hyvinvointilähteenä on yksinkertainen ja arjessa kiinni, toteaa toimitusjohtaja pirteänä ja valuttaa vettä kosteita juovia saaneen vaaleanpunaisen paidan hihansuista. Ihme, miten nopeasti lumipallo sulaa paljaalla iholla, hän vielä lisää ja ottaa punaisesta sangosta tuoreen lumipallon liikeneuvotteluun saapuvaa vierastaan varten.
Käsittelyyn on joutunut myös totinen keski-ikäinen nainen, jonka ilme pian sulaa autereiseen hymyyn. 
- Sanoin ensin ehdottoman "ein", mutta toiset houkuttelivat kokeilemaan ja täytyy sanoa, että tämä oli todella uniikki kokemus.

Monet ovat sitä mieltä, että työpaikalle tullaan uupumaan ja vapaa-aikana virkistytään, jos silloinkaan, sanoo Lumimarja Tuisku Lumihoitokeskuksesta. Me haluamme tuoda pakkaslumen raikkautta ja pirteyttä työpaikoille. Kaikki tapahtuu ilman esivalmisteluja. Mukanamme on vain lumisankoja ja pyyheliinoja. 


Aiemmat tarinat edelleen osoitteessa
http://www.koirakeidas.fi/


8 kommenttia:

 1. Apua! Minä en halua tuollaista hoitoa! Irtisanoisin itseni :)

  Hauska juttu.

  VastaaPoista
 2. Olipa raikasta. Tehokasta ja virkistävää.
  Mukavasti ideoitu.

  VastaaPoista
 3. Tuota voisi joku pitää työpaikkakiusaamisena!

  VastaaPoista
 4. Iiiikk! Kylmää kyytiä työpaikalla. Ottaisin virkistykseksi mieluummin hartioiden hieronnan.

  VastaaPoista
 5. Tämäpä on hiano idea. Joku sen pian omii itselleen :) tai sitten siitä tulee hirmu villitys, kesällä Lumimarja voi sitten toimittaa pakastelumipalloja :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista. Ps Avaan usein salaa työhuoneeni ikkunan, otan hyppysellisen lunta ikkunalaudalta ja pudotan rintsikoiden väliin. Kummasti piristää työntekoa ja lieventää mm vaihdevuosioireita. Kerran yritin kurottaa jääpuikkoa mutta se on jo oma tarinansa...

  VastaaPoista
 7. Ajai kuinka jo lukiessa piristyy :).

  Toivottavasti Lumimarja ei keksi perustaa työpaikalle "saunaa" missä vallitsee absoluuttinen nollapiste eli -273°. Se olisi jo liikaa vaikka joku väittää sellaisenkin tilan kokeneensa. Siinä unohtuisivat turhat kitinät ja narinat.

  Mutta yö Kemin lumilinnassa voisi tehdä hyvää muillekin kuin hääpareille.

  VastaaPoista
 8. Ohhoh! Taitaisi minulta jäädä väliin!
  Jos olisi pakko saada lumipalloniskaan, niin haluaisin siitä lomapäivän per lumipallo. Huhkisinhan siis piristyneenä lumipallokäsittelystä aina kaksinverroin ja siis tekisin päivässä kahden päivän työt. ;)

  VastaaPoista